Munkatársaink

Dr. Nagy József

irodavezető ügyvéd

Budapesten, az ELTE Állam- és Jogtudományi karán szerzett diplomát 1985-ben.

Debrecenben, a HÁÉV-nél kezdett dolgozni, majd 1987-ben sikeres jogtanácsosi szakvizsgát tett. Még ebben az évben a KELETTERV vezető jogtanácsosa lett, majd 3 társával 1990. január 1-vel megalapította a 165. sz. Jogtanácsosi Munkaközösséget, melynek vezetője is volt – a Jogtanácsosi Munkaközösség Ügyvédi Munkaközösséggé (Debreceni 5. sz. Ügyvédi Munkaközösség) átalakulását követően is.

1991 nyarától, az ügyvéddé válásától kezdve (egészen a mai napig) a Debreceni Ügyvédi Kamara Elnökségének tagja, jelenleg a Kamara titkára.

1992-től egyéni ügyvéd, ill. a 2000-ben egyszemélyes irodaként alapított Dr. Nagy József Ügyvédi Iroda vezetője.

A korábbi munkahelyein, ill. megbízóinál kapott céges elismerések (KELETTERV, DOKUT, Trans-Sped Kft.) mellett a Debreceni Ügyvédi Kamara által odaítélt Etikai Díj, valamint Debreceni Ügyvédi Kamara kiváló munkáért emlékgyűrűjének tulajdonosa.

Gazdasági jog, cégjog, polgári jog, szerződések joga, szellemi alkotások joga, ingatlanügyek, munkajog, követeléskezelés. Pályája nagyobb részében cégképviseletet látott el, jelentős számú állandó és visszatérő céges megbízásainál ellátott klasszikus vállalati jogászi feladatok mellett a civil szféra területén is számos visszatérő ügyfél igazolja vissza szakértelmét.

Szakmai kapcsolatai eredményeként nagyobb ügyvédi projektek megvalósításában is több alkalommal vett részt: jelentősebb céges átalakulások, átszervezések, üzletág adásvételek, munkáltatói jogutódlások és egyéb kiszervezések mellett nagy megbízók több kollégával közös kiszolgálása, képviseletük ellátása is megvalósult vezetése mellett. Jelenleg is folyamatos például az ország egyik legnagyobb belföldi magántulajdonú logisztikai vállalkozásának ilyen kiszolgálása, ahol négy másik kolléga dolgozik szakmai irányítása alatt, ill. az ország egyik legnagyobb energia ellátó hálózatát üzemeltető képviseletének ellátása, melyben hat további kolléga munkájának összehangolásáért felelős.

Elérhetőségek:
E-mail: drnagyjozsef@nagyugyvediiroda.hu
Telefon: +36-20/353-5960

Dr. Nagy Péter

ügyvéd, HR szakjogász

Szakmai előmenetel:
Jogi diplomáját a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 2011-ben. A diploma megszerzését követően az irodában helyezkedett el ügyvédjelöltként, majd a jogi szakvizsga megszerzését követően az iroda tagjaként, vezető ügyvédként folytatta tevékenységét. 2020-ban a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán HR szakjogász képesítést szerzett. Szakmai tapasztalata kiterjed a polgári jog, kereskedelmi jog, munkajog, szerzői jog és versenyjog jogterületein peres eljárások vitelére, jogi tanácsadásra, cégeljárásokra és magyar és angol nyelven történő okiratszerkesztésre, valamint számottevőbb munkaügyi projektek tervezésére és végrehajtására, pl. kollektív szerződések megalkotása és letárgyalása, üzemi tanács választás során okiratszerkesztés és tanácsadás, HR stratégiák megalkotása és működtetése az iroda jelenlegi és leendő ügyfelei számára.

Angol nyelven szaknyelvi szinten kommunikál, angol nyelvű szerződések, okiratok készítésében, szerkesztésében is ügyfeleink rendelkezésére áll.

2018 óta a Debreceni Ügyvédi Kamara Tagfelvételi Bizottságának tagja.

Elérhetőségek:
E-mail: drnagypeter@nagyugyvediiroda.hu
Telefon: +36-20/454-6047

Dr. Turzó László

ügyvédjelölt

Jogi diplomáját a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte, majd rövidesen a Dr. Nagy József Ügyvédi irodában helyezkedett el ügyvédjelöltként, azonban rövid ideig már diplomaszerzés előtt is ügyvédi irodánkban dolgozott. Elsősorban polgári nemperes eljárásokban, közigazgatási eljárásokban és okiratszerkesztésben szerzett tapasztalatot.

Szakterületei közé tartoznak az energiajog, ingatlanjog, követeléskezelés, de a polgári jog egyéb területein is szerzett szakmai tapasztalatot. Ezen jogterületeken áll elsősorban Tisztelt Ügyfeleink rendelkezésére.

Angol nyelven szaknyelvi szinten kommunikál, angol nyelvű szerződések, okiratok készítésében, szerkesztésében is ügyfeleink rendelkezésére áll.

Szilágyiné Kóródi Beáta

jogi asszisztens

Ügyvédi Irodánknak 2010. óta alkalmazottja, jogi asszisztens képesítést 2012-ben kitüntetéssel szerezte meg.

Ingatlan-nyilvántartási, cégeljárási ügyekben az irodában töltött évek alatt nagy rutint és tapasztalatot szerzett.